Zašto sam se odlučila na zahvat znan kao blefaroplastika?

Sjećam se dana kad sam diplomirala ekonomiju u Zagrebu. Kakav prekrasan dan i kakav sjajan podvig iza mene! Napokon sam uspješno okončala studij ekonomije koji i nije bio puki mačji kašalj. Roditelji su me došli podržati na promociji i bilo je predivno.

Nakon svečanog ručka u društvu prijatelja lijepo smo priveli proslavu i cijeli dan kraju. Po dolasku kući mama mi je prišla nasamo i u kupaonici mi tihim glasom rekla da su ona i tata razgovarali i da bi mi nešto ponudili. Pitali su je li bih bila zainteresirana napraviti estetsku operaciju podočnjaka, a zahvat se zove blefaroplastika.


Tada sam prvi put čula za taj naziv i pojma nisam imala što znači blefaroplastika.  Kasnije kad sam se raspitivala shvatila sam da je blefaroplastika rutinski zahvat kojemu se mnogi ljudi odazovu iz raznih razloga. Neki to rade poradi:

-zdravstvenih razloga jer se rješavaju ružnih ožiljaka
-poradi uklanjanja tumora ili sličnih izraslina
-poradi proširenih kapilara
-uklanjaju tamne kolute ispod očiju
-podižu obješene vjeđe
-iz estetskih razloga.

Na prvu, kad su mi roditelji to predložili malo sam se našla i uvrijeđenom. Pa iz kojeg razloga oni to meni nude. Kakva blefaroplastika? Zar na meni nešto ne valja, zapitala sam se. Kako to da mi nude estetski zahvat za moje podočnjake?

No, kad sam se malo raspitala saznala sam više i shvatila da blefaroplastika uopće nije ništa loše, već vrlo korisna operacija koja pomaže ljudima da se osjećaju dobro u vlastitoj koži.

Nakon nekog vremena sam odlučila prihvatiti ponudu roditelja i dogovorila sam u Zagrebu u jednoj klinici zahvat te pristala na estetsku korekciju čime me blefaroplastika zaista i učinila ljepšom i zgodnijom.
Prijateljice su mi se divile, naravno za hrabrost, ali i domišljatost. Uostalom napredak se vidio izdaleka.
Nestali su smeđi krugovi oko mojih lijepih očiju, izgledala sam svježe, naspavano i mlado. Mnogi nisu odmah primijetili u čemu je promjena, ali svi su mi potvrdili da izgledam lijepo.