Ugradnja trepavica – problem za zdravlje?

Mnogi modni trendovi pojave se i nestanu, ali neki, poput ruža za usne i dugačkih trepavica, prošli su ispit vremena i čini se da nikada neće nestati. U slučaju dugačkih trepavica, mnogo govori činjenica da se maskaru može naći u torbici skoro svake žene, te da je baš ona najprodavaniji kozmetički proizvod! Ugradnja trepavica je također jedan od najpopularnijih načina za postizanje dugačkih lijepih trepavica. Ali mnogi misle da ugradnja trepavica može predstavljati jedan zdravstveni problem. Koliko ima istine u toj izjavi i koliko su zapravo umjetne trepavice opasne za vaše oči – ako vas zanima, pripremili smo vam neke zanimljive informacije!

Što je ugradnja trepavica?

Pod ugradnjom trepavica misli se na nanošenje umjetnih trepavica na oči. Postoje setovi trepavica, a ugraditi se mogu i individualne trepavice. Većina trepavica izrađena je od sintetičkih materijala, ali neke su izrađene od svile i krzna. Trepavice se može ugraditi i u kozmetičkom salonu, ali i kod kuće. Zapravo, najviše problema stvara ugradnja trepavica u kućnoj radinosti. Čini se da iz tih slučajeva izlazi to mišljenje da je ugradnja opasna po zdravlje. Naime, umjetne trepavice pričvršćuju se ljepilom. Žene koje nisu upućene u činjenice, često kupuju loše ljepilo koje uzroke alergijske reakcije, oštećenja na koži i crvenilo. Također postoji određena tehnika za ugradnju trepavica, a ako niste upoznati s tom tehnikom, postoji mogućnost da oštetite svoje kapke ili oko. Ugradnja trepavica vrši se pincetom, a u bilo kojoj situaciji u kojoj je oštar predmet blizu oka, postoji opasnost od ozljeda. Ali odlaskom na profesionalan tretman zaobilazite sve te potencijalne probleme.

Profesionalci za ugradnju trepavica znati će i koje je ljepilo kvalitetno i koje trepavice odabrati. Također će biti upućeni u tehniku ugradnje a i, zbog količine iskustva, šansa da se nešto dogodi vašem oku zbog pincete je minimalna. Stoga ako se brinete u vezi opasnosti kod ugradnje trepavica, posjetite kvalitetan kozmetički salon i posao prepustite stručnjacima!