Krcati ormari glavni su problem u mom domu

Prije svega dvije godine smo se preselili u novi stan gdje su ormari tri puta veći nego što su nam to bili u prošlom stanu. To mi je tada bila najveća radost života i nisam mogla dočekati da napokon složim sve svoje stvari, krpice i cipelice onako kako sam godinama željela – a trenutno su mi upravo ti veliki ormari najveća noćna mora kad uđem u našu spavaću sobu.

Mislila sam da se prilikom selidbe čovjek napokon riješi hrpe sranja koje je godinama skupljao i taložio u svom stanu i da napokon ormari u novom prostoru služe za sve ono što stvarno i koristimo. No nekako mi se sada čini da sam se grdno prevarila i da veći ormari samo daju šansu da skupimo još više nepotrebnih stvari nego smo ih imali prije.

Nemojte misliti da nisam napravila potrebnu reviziju svega što se taložilo godinama prije nego smo se preselili – naravno da jesam! Ta moja akcija tada rezultirala je time da smo odnijeli ne znam više ni sama koliko vreća u Crveni Križ, a mislim da sam samo ja sama natrpala veliki kontejner za smeće od naše stare stambene zgrade taj tjedan kad sam imala veliko pospremanje. 

Čak sam išla i do te mjere da se riješim svega od odjeće što nisam nosila u posljednje dvije ili tri godine, jer sam znala da su mi ormari puni takve odjeće koju sam kupila ishitreno i u stvari nije moj stil ili mi jednostavno ne ide na niti jednu drugu odjevnu kombinaciju koju imam. Taj dio mog tadašnjeg pospremanja najviše je razveselio moju ujnu jer sve što mi više nije trebalo ili mi se nije svidjelo na kraju je završilo kod nje, a ona sva sretna – obnovila garderobu preko noći. Ali očito ni to nije bilo dovoljno, što se tiče mog kroničnog skupljanja svega i svačega!

Zaključila sam da moji novi ormari imaju istu bolest koju su imali i stari, pa ću očito uskoro morati ponoviti tretman revizije.