Ako su aparati za kavu skupi, jesu li stvarno kvalitetniji?

Skupi aparati za kavu su danas preplavili tržište, i naravno da je normalno pitati se kakve razlike su među njima jer rasponi cijena stvarno nisu mali.

Osim kvalitete same kave koju u aparat stavljate, sljedeća stvar na popisu (osim prženja zrna kave kod kuće) koja bitno utječe na vašu kavu je ulazak kave u aparat, mljevenje kave može napraviti veliku razliku za krajnji proizvod. Za odličnu šalicu kave želite biti sigurni da su vaša zrna ravnomjerno mljevena, stoga pokušajte upotrijebiti mlin za bušenje, oni zapravo melju zrna za razliku od mlinova s ​​oštricama koji zapravo samo nasjeckaju vaše zrno. Dakle, aparati za kavu se razlikuju upravo u tome kako melju vaše zrno kave – da ne govorimo o tome da postoje i aparati za kavu u koju stavljate i već mljevenu kavu ili pak samo kapsule kave.

Loše mljevenje može biti iznimno štetno za okus vaše kave na kraju procesa pa vrijedi malo više novca kako biste osigurali da aparati za kavu imaju stvarno dobar mlinac. Takva kava je najkvalitetnija.

Još jedna utjecajna stvar koja radi razliku kad su aparati za kavu u pitanju je sljedeća faza kuhanja savršene kave osiguravanjem točne temperature vode, voda je ipak najveći udio u vašem krajnjem napitku i ima veliki utjecaj na konačni okus.

Ako su aparati za kavu skupi, jesu li stvarno kvalitetniji?

Morate podići svoju vodu na temperaturu između 91°C i 96°C, ispod toga završiti ćete sa slabom kavom koja nije uspješno podigla arome zrna i spalit ćete svoj talog, učinkovito uništivši svoju kavu.

Odabir stroja vrhunske kvalitete koji ima stvarno učinkovite elemente za kuhanje i grijanje ključ je za postizanje željenog rezultata i pošteno je reći da u cjelini, što je cijena viša, veća je vjerojatnost da će ti elementi biti bolji i kvalitetniji. Stoga je sasvim opravdano reći da što su aparati za kavu skuplji, to su i kvalitetniji.